Indoor & outdoor living

Steigerhout

VKTD maakt diverse meubels van oud steigerhout voor tuin, terras, huis, winkel, kantoor en horeca. Alle getoonde voorbeelden zijn slechts voorbeelden; het kan ook in andere afmetingen gemaakt worden. Ook kunt u naar eigen idee iets door ons laten maken. Alles wordt geschuurd, (rvs-geschroefd; buitenmeubels) en verlijmd.


Wat is steigerhout en hoe moet het behandeld worden?

Steigerhout is vurenhout met lange vezels. Wij gebruiken steigerplanken die uit de bouw komen. Voordat van deze steigerplanken meubels gemaakt worden, worden alle steigerplanken gereinigd en geschuurd, waardoor het hout splintervrij wordt en de oorspronkelijke natuurlijke houtskleur weer zichtbaar wordt. Steigerhout is stoer en robuust. Het kan tegen een stootje en is weersbestendig. Dit alles maakt dat het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Onderhoud is er in principe niet. Indien gewenst, kunt u het steigerhout lakken / beitsen* / waxen / impregneren.

* Whitewash is een watergedragen beits op basis van gemodificeerde natuurlijke olie die diep in het hout dringt, waar het zich hecht aan de houtcellen en zo een stevige, duurzame beschermlaag vorm. Door deze beschermlaag trekt er minder vocht in het hout en werkt het hout minder. De voordelen van een behandeld meubel:
1. langere levensduur (buiten)
2. makkelijke afneembaar
3. minder kans op vlekken door vloeistoffen
4. minder kans op splinteren en scheuren van het hout

 

Op alle producten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing    |    Privacy statement

Van Kolck Tuinmeubels en Decoratie | T. 06-46266873 | info@vktd.nl | KvK: 09168523 | BTW: NL8176.77.859.B01
Bezoekadres (alleen op afspraak): Binderskampweg 29 - unit 50, 6545 CA Nijmegen | Webdesign: Cross Media Creations